Beet Bourguignon



Bouef bourguignon är ju en riktig klassiker och bör verkligen lagas om ni inte redan testat.
Ett riktigt gött alternativ är dock denna vegetariska variant. Servera gärna med linser.
4 personer
2 msk olivolja
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
8 små rödbetor (eller polkabetor som på bilden ovan)
4 morötter
2 kvistar timjan
2 msk tomatpuré
2,5 dl rödvin
5 dl grönsaksbuljong
3 lagerblad
salt och peppar
3 portabellosvampar
10 champinjoner
10 pärllökar
Hacka den gula löken och vitlöken och fräs i olivolja i en gryta. Slanta morätterna och skär rödbetorna i lagom stora bitar och tillsätt detta i grytan. Sedan ska timjan, salt och peppar göra dem sällskap. Låt det fräsa i 5 minuter och rör så att det inte bränner. Tillsätt därefter tomatpuré, vin, buljong och lagerblad och låt det puttra i 40 minuter.
Under tiden kan du förbereda svampen och pärllöken. Skala lökarna och skär svampen i bitar, fräs sedan alltsammans i en stekpanna i lite olivilja.
När grytan puttrat klart, tillsätt svamp och lök och låt det mysa i ytterligare 10 minuter.
Servera med kokta linser eller med ett gott bröd.