Minty pea soup
Denna tisdagskväll bjöd jag på en ärtsoppa med smak av ingefära, kokos och mint. Mycket fräsch, krämig och god!




Du behöver:
500 g gröna ärtor
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
En kruka färsk mynta
En burk kokosmjölk
1 matsked havssalt
3 dl grönsaksbuljong
Ca 4 cm färsk ingefära
Olivolja till stekning
Champinjoner att toppa med
Gör såhär:
Hacka löken och vitlöken. Värm på en kastrull med olivolja och stek löken tills den mjuknat. Häll på kokosmjölk, grönsaksbuljong, riven ingefära, hackad mynta, havssalt och ärtor. Soppan behöver inte kokas det räcker med att den blir varm. Ta fram en stavmixer och mixa soppan slät. Stek champinjonerna i smör, salt, peppar och toppa soppan med svampen. Smaka av med salt och peppar.
Ät tillsammans med en bit bröd. Ha en bra tisdag önskar Minna!