Beet Bourguignon

Datum 2014-12-10 Tid 21:50:00 / 0 Kommentarer / Kategori: Varmrätter
 
 
 
Bouef bourguignon är ju en riktig klassiker och bör verkligen lagas om ni inte redan testat.
Ett riktigt gött alternativ är dock denna vegetariska variant. Servera gärna med linser.
 
4 personer
 
2 msk olivolja
1 gul lök 
4 vitlöksklyftor 
8 små rödbetor (eller polkabetor som på bilden ovan)
4 morötter
2 kvistar timjan
2 msk tomatpuré
2,5 dl rödvin
5 dl grönsaksbuljong
3 lagerblad
salt och peppar
 
3 portabellosvampar
10 champinjoner
10 pärllökar
 
Hacka den gula löken och vitlöken och fräs i olivolja i en gryta. Slanta morätterna och skär rödbetorna i lagom stora bitar och tillsätt detta i grytan. Sedan ska timjan, salt och peppar göra dem sällskap. Låt det fräsa i 5 minuter och rör så att det inte bränner. Tillsätt därefter tomatpuré, vin, buljong och lagerblad och låt det puttra i 40 minuter. 
Under tiden kan du förbereda svampen och pärllöken. Skala lökarna och skär svampen i bitar, fräs sedan alltsammans i en stekpanna i lite olivilja. 
När grytan puttrat klart, tillsätt svamp och lök och låt det mysa i ytterligare 10 minuter.
Servera med kokta linser eller med ett gott bröd.
 

RSS 2.0