Fish tacos

Datum 2015-03-23 Tid 22:13:16 / 0 Kommentarer / Kategori: Varmrätter
 
 
 
 
 
Var hemma hos min vän Lisa för ett tag sedan och åt världens godaste fish tacos, enkelt att göra och lite roligare än traditionell fredagstacos. Fisken får sällskap av mangosallad, tomatsallad, picklad rödlök, guacamole, chilisås och korainder. (Blir sugen bara jag skriver om det.)
 
Picklad rödlök:
1 rödlök
1 citron
 
Skiva löken tunt och pressa över citronsaft, låt stå i kylen under natten.
 
Fisken:
600 g vit fisk (jag tog torsk)
Pankoströbröd (ett lite större, frasigare, finns i Asien-hyllan)
Ett par uppvispade ägg
Mjöl blandat med salt, peppar och chilipulver
 
Tärna fisken i munsbitsstora fyrkanter, vänd dem i mjölblandningen, vidare ner i de uppvispade äggen och sist i pankoströbröd. Stek precis innan servering, på hög värme ett par minuter på varje sida.
 
Mangosallad:
Två färska mangofrukter
1 röd chili
1 lime
1 kruka koriander
 
Choppa upp allting fint, rör ihop och pressa över lime .
 
Tomatsallad:
3 tomater
1 gul lök
salt och peppar
 
Finhacka tomaterna och löken, veva ihop och krydda.
 
Guacamole:
2 avokado
1 tomat
1/2 gul lök
vitlök efter behag
salt och peppar
1/2 pressad citron
 
Mosa avokadon, vänd i hackad lök och tomat. Pressa i vitlöksklyftorna och citronen. Salta och peppra.
 
Sås:
 
1 burk creme fraiche
sriracha-chilisås
 
Blanda i chilisås i creme fraichen tills dess att såsen blir så stark som du vill ha den.
 
 
 
 
 

RSS 2.0